Analýza vlivu dotací z EU na rozvoj malého a středního podnikání v ČR - Maur, Vilém; Dočkal, Dalibor; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Malé a střední podniky jsou Evropskou unii brány jako páteř evropské ekonomiky. Evropská unie vynakládá velké mnoţství finančních prostředků, které jsou poskytovány na rozvoj malého a středního podnikání. Bakalářská práce se zabývá vlivem evropských dotací na rozvoj malého a středního podnikání v České republice. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část práce představuje strukturální fondy a ukazuje proč se EU snaţí podporovat malé a střední podniky. Druhá část se zabývá operačními programy, z kterých malé a střední podniky mohou čerpat dotace. Zabývá se také efektivitou tohoto čerpání. Třetí část vyčisluje transakční náklady na získání dotací. Čtvrtá část, za pomocí statistických dat a tří zkoumaných kritérií, zkoumá vliv dotací na rozvoj malého a středního podnikání v České republice.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses