Skryté daně v České republice Víme kolik skutečně platíme? - Vrubl, Michal; Dočkal, Dalibor; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce se v teoretické části zabývá historií fiskální iluze a vyjmenovává některé příčiny jejího vzniku, mezi které řadí také skryté daně. Dále jsou zde určeny konkrétní daně a poplatky, s nimiž se v dalším textu pracuje jako se skrytými daněmi. V praktické části autor popisuje změny daňových sazeb jednotlivých skrytých daní v České republice od roku 1993 do současnosti a jejich daňový výnos. Je zde také nastíněno, jak se vyvíjel podíl skrytých daní na HDP a jaké daně měly na jeho výši největší vliv.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses