Daňová kontrola v daňovém řádu - Kretková, Lucie (2011)
Cílem mé bakalářské práce je identifikovat rozdíly v právní úpravě daňové kontroly v zákoně č. 280/2009 Sb., daňový řád oproti úpravě v zákoně č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků. Zjištěné odlišnosti vyhodnocuji z hlediska ochrany práv daňových subjektů a z hlediska zajištění efektivního průběhu daňové kontroly z pohledu správce daně. Práce analyzuje vývoj a problematické oblasti legislativní úpravy daňové kontroly účinné v letech 1993 -- 2010. Následně rozebírá a komparuje oblast daňové kontroly v obou právních předpisech prostřednictvím jednotlivých institutů daňové kontroly. Práce dále vysvětluje smysl specializované daňové kontroly a specifičnosti daňové kontroly u advokáta a daňového poradce. Nakonec se zaměřuje na ostatní ustanovení daňového řádu, bez nichž by nebylo možné daňovou kontrolu provést.