Srovnání daňových systémů Finska a České Republiky - Švecová, Klára (2011)
V této bakalářské práci jsou popsány daňové systémy České republiky a Finska. Hlavním cílem práce je provést analýzu rozdílů mezi daňovými systémy těchto zemí. Porovnání je provedeno na základě analýzy daňových zákonů, výpočtů vybraných daní, a na základě komparace mezinárodních srovnávacích ukazatelů, kterými jsou daňová kvóta a implicitní daňové sazby.