Vývoj měnové politiky v České republice od roku 1990 - Málek, Jakub; Dočkal, Dalibor; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce se zabývá měnovou politikou aplikovanou na území České republiky v posledních 20 letech, prováděnou centrální bankou. Na vytvořeném teoretickém základě analyzuje prováděnou měnovou politiku od dob transformace ekonomického prostředí v 90. letech 20. století až po současnost. Cílem práce je posouzení výsledků aplikované měnové politiky v určitých etapách ekonomického vývoje České republiky a její dopad na ekonomiku a makroekonomické ukazatele. V druhé polovině analytické části připojuje k analýze vykonávané měnové politiky vliv Evropské unie na českou měnovou politiku a požadavky na její harmonizaci s měnovou politikou Evropské centrální banky, která je nezbytným předpokladem vstupu naší země do vyššího stupně integrace, tedy vstupem do Evropské měnové unie.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses