Požadavky nové regulace a jejich dopad na bankovní sektor - Krokoš, Pavol (2011)
Bakalářská práce se zabývá popisem požadavků nové basilejské dohody označované Basel III, která byla představena Basilejským výborem v reakci na stále doznívající finanční krizi. Analyzuje její možné dopady na celosvětový bankovní sektor i konkrétně na bankovní sektor v České republice. Práce se též zaměřuje na vývoj prvních dvou kapitálových dohod, zejména Basel II, s cílem poukázat na nedostatky odkryté finanční krizí.