DEREGULACE NÁJEMNÉHO V ČR - Stárková, Hana; Poláková, Olga, 1944-; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce je zaměřena na aktuální problematiku deregulace nájemného v České republice. První část práce je věnována ekonomické teorii -- poptávce po bydlení, nabídce bydlení a cenové regulaci. Následně je analyzován sektor nájemního bydlení se zaměřením na regulaci nájemného od jeho počátku až do současnosti. Ve třetí části je rozebrán jednak proces deregulace včetně jeho vývoje na našem území, tak také systém místně obvyklého nájemného. Závěrečná část se zabývá vývojem příspěvku na bydlení na našem území a je komparován s adresným příspěvkem na nájemné/bydlení, jenž je uplatňován ve většině evropských zemí. Hlavním cílem práce je zhodnotit současnou situaci na trhu s bydlením a ekonomické a sociální dopady deregulace nájemného. Dílčím cílem je nalezení vhodnosti zavedení adresného příspěvku na nájemné/bydlení.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses