Snižování provozních nákladů veřejné správy akceptací vize "kancelář bez papíru" - Holčapek, František; Kubelková, Karina, 1983-; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem práce bylo potvrdit nebo vyvrátit autorův předpoklad, že v rámci probíhající reformy veřejné správy při přípravě a zavádění informačních systémů v orgánech veřejné správy, bylo usilováno nejen o funkčnost (výkonnost, spolehlivost, bezpečnost) těchto systémů, ale alespoň stejnou měrou i o jejich provozní úspornost. V práci je používán pojem kanceláře bez papíru jako symbol účelného, účinného a hospodárného systému, jehož realizaci předchází nejlepší příprava, mimo jiné i reinženýring (analýza, revize, redukce a optimalizace) stávajících procesů. Jen nejnutnější sortiment a množství listinných dokumentů kolujících v provozovaném systému je dokladem takové přípravy. Sběrem a zpracováním zdrojů o pojmu kancelář bez papíru, o historii přípravy a zavádění informačních systémů veřejné správy, studiem teorie byrokracie a konečně zpracováním výsledků vlastního dotazníkového šetření u orgánů veřejné správy (úřadů) získal autor dostatek relevantních informací k vyvrácení stanoveného předpokladu. Závěrem práce uvádí autor soubor návrhů opatření, jejichž přímým nebo přeneseným důsledkem by měla být úspora provozních nákladů veřejné správy.
Vedoucí práce: Karina Kubelková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses