Trh pojištění motorových vozidel - Paloučková, Eliška; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou pojištění motorových vozidel v České republice, a to pojištěním odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a havarijním pojištěním. Hlavním cílem práce je zorientování se v nabízených produktech vybraných pojišťoven u obou druhů pojištění, okomentování současné situace na trhu a jejího vývoje za několik posledních let. Součástí práce je také porovnání výše roční splátky pojistného povinného ručení u vybraných pojišťoven pro dva modelové příklady fiktivních klientů. V teoretické části jsou vymezeny charakteristiky daných pojištění a uvedeny stěžejní části Zákona o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, jež je základním právním pramenem pro povinné ručení.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses