Analýza kalendářních efektů na pražské burze - Janek, Libor (2011)
Tato bakalářská práce se věnuje teorii efektivních trhů, behaviorálním financím a testování vybraných kalendářních efektů. V první kapitole popisuje teorii efektních trhů, v následující druhé kapitole se zaměřuje na behaviorální finance. V analytické části se zkoumá efekt dne v týdnu (pondělní nebo týdnový efekt), efekt dne v měsíci a efekt měsíce v roce (lednový efekt) na burze cenných papíru Praha pomocí indexu PX.