Vývoj úmrtnosti v České republice - Říha, Jan (2011)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout analýzu vývoje úmrtnosti v České republice od roku 1920 do roku 2009. Práce vypočítává jednotlivé úmrtnostní charakteristiky a některé porovnává s jinými státy. Práce je rozdělena na výpočet obecných měr úmrtnosti, kojenecké a novorozenecké míry úmrtnosti, specifických měr úmrtnosti za pětileté intervaly (rozdělených do biologických generací), výpočtů kompletních úmrtnostních tabulek (výpočet střední délky života) a nepřímé standardizace. Většina měr bude vypočtena za muže a ženy zvlášť.