Vývoj úmrtnosti v České republice - Říha, Jan; Fiala, Tomáš, 1953-; Arltová, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout analýzu vývoje úmrtnosti v České republice od roku 1920 do roku 2009. Práce vypočítává jednotlivé úmrtnostní charakteristiky a některé porovnává s jinými státy. Práce je rozdělena na výpočet obecných měr úmrtnosti, kojenecké a novorozenecké míry úmrtnosti, specifických měr úmrtnosti za pětileté intervaly (rozdělených do biologických generací), výpočtů kompletních úmrtnostních tabulek (výpočet střední délky života) a nepřímé standardizace. Většina měr bude vypočtena za muže a ženy zvlášť.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses