Spotřebitelské úvěry a nástroje využívané k jejich komparaci - Skalický, Tomáš; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce se zabývá problematikou spotřebitelských úvěrů. Jejím hlavním cílem je seznámit potencionálního žadatele o spotřebitelský úvěr se zásadními informacemi a skutečnostmi nezbytnými pro orientaci v široké problematice spotřebitelského úvěrování. V úvodu je provedena důkladná analýza nového zákona č. 145/2010 Sb., který tuto oblast upravuje. Následuje seznámení se způsoby klasifikace spotřebitelských úvěrů s důrazem na vzájemné odlišnosti jednotlivých druhů. Stěžejní část práce je zaměřena na metody posuzování a srovnávání výhodnosti úvěrových produktů prostřednictvím úrokové sazby, koeficientu navýšení a ukazatele RPSN. Na závěr je ještě provedena krátká komparace konkrétních úvěrových nabídek vybraných bankovních i nebankovních společností za pomoci nástrojů pro hodnocení výhodnosti úvěrů zmíněných výše.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses