Možnosti omezení korupčního jednání při zadávání veřejných zakázek - Rýparová, Marie; Kubelková, Karina, 1983-; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou korupce v oblasti veřejných zakázek v České republice. Teoretická část charakterizuje korupci, její druhy, možnosti jejího měření a ukazuje negativní dopad korupce na zaměstnanost, přímé zahraniční investice a na celou ekonomiku státu. Cílem této práce je popsat, jak funguje systém zadávání veřejných zakázek v České republice a pokusit se odhalit jeho slabá místa -- zejména ty, které umožňují vznik korupčního jednání a navrhnout možná řešení těchto problémů. Tato řešení mají zajistit větší transparentnost veřejných zakázek a zároveň omezit neefektivní a neúčelné vynakládání s penězi ze státního rozpočtu.
Vedoucí práce: Karina Kubelková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses