Vzájemné souvislosti platební bilance, měnového kurzu a devizových rezerv - Daňhel, Tomáš; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Kunz, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zkoumání souvislostí platební bilance, měnového kursu a devizových rezerv na příkladu České republiky v období 1999-2009. První část je věnována teoretickému vymezení pojmů. Analytická část je věnována postupně rozboru platební bilance, měnového kursu a devizových rezerv a na závěr jsou jejich souvislosti předmětem ekonometrické analýzy. Zkoumání bylo provedeno na časové řadě se čtvrtletními daty, testovala se i zpožděná data a vztah byl analyzován bilaterálně. Po provedení analýzy je možné konstatovat, že jisté závislosti je možné hledat spíše v rovině závislosti sald na vývoji měnového kursu, nežli opačně.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses