Možnosti minimalizace kurzového rizika - Puc, Jiří; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Kunz, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce se zabývá možnostmi minimalizace kurzového rizika. Je vztáhnuta na české prostředí. První část bakalářské práce slouží k uvedení do problematiky zajišťování proti kurzovému riziku (hedgingu). V druhé části jsou stručně popsány způsoby zajišťování proti kurzovému riziku a ta třetí se zabývá podmínkami na devizovém trhu a podmínkami pro hedging ze strany nefinančních podniků na českém území. V páté a šesté části jsou popsány a zhodnoceny způsoby zajištění proti kurzovému riziku u dvou firem. První, SIAD Czech s.r.o., je středně velká firma vyrábějící technické a medicinální plyny. Firma BRUN s.r.o. je velký, exportně orientovaný výrobce obráběcích strojů a strojů na ohýbání kovu. Tato práce se snaží nastínit možnosti řízení ekonomického a transakčního devizového rizika středních a velkých firem na území České republiky. Translační riziko není zahrnuto, protože ani jedna ze zkoumaných firem se jím nezabývá. Teoretická část je obsahem přizpůsobena aplikační části.
Vedoucí práce: Jaroslava Durčáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses