Emise a ohodnocování fixně úročených dluhopisů v ČR - Kadavá, Jana (2011)
Tato bakalářská práce "Emise a ohodnocování fixně úročených dluhopisů v ČR" se zabývá dluhopisovým trhem v České republice. Nejprve jsou vysvětleny základní pojmy spojené s problematikou dluhopisů. Dále jsou podrobněji popsány právní předpisy upravující tuto oblast a hlavní změny legislativy, které se v minulých letech udály. Druhá část je zaměřena na proces realizace emise podnikových a státních dluhopisů. Třetí část je věnována ohodnocování fixně úročených dluhopisů a cenové citlivosti dluhopisů. Závěr práce se zabývá vývojem trhu dluhopisů.