Predikcia vývoja budúcich cien/výnosov investičných inštrumentov - Hlísta, Igor; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cieľom tejto práce je podať informácie o technickej analýze, jej podstate a vybraných nástrojoch. Ďalej popisuje dve hlavné teórie, ktoré zamietajú použiteľnosť technickej analýzy pri predikcii budúceho vývoja akciových kurzov, a to teóriu efektívnych trhov a teóriu náhodnej prechádzky. Obsahuje príklad backtestu obchodnej stratégie a praktickú ukážku obchodovania s akciami. Práca má päť častí. V prvej je popis akcií a ich obchodovanie. Druhá rozoberá teóriu efektívnych trhov a teóriu náhodnej prechádzky kurzov. V tretej časti je popis samotnej technickej analýzy a jej nástrojov. Štvrtá časť je venovaná backtestu obchodnej stratégie a v poslednej je ukázané obchodovanie s akciami.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses