Analýza vývoje obchodování s deriváty v českém bankovním systému - Trčka, Jakub (2011)
Bakalářská práce se zabývá oblastí derivátů a jejich analýzou. Cílem práce je zjistit, jestli se vyskytuje určitá podobnost ve vývoji obchodování s deriváty. Pro tuto analýzy byly vybrány zástupci tří bank -- ČSOB, KB a UniCredit. První kapitola stručně pojednává o historii derivátů, charakteristických znacích a členění. Druhá kapitola podrobně charakterizuje jednotlivé typy derivátů. Třetí kapitola zachycuje vývoj derivátů v českém bankovnictví a pomocí korelační analýzy se snaží zjistit podobnosti ve vývoji obchodování mezi vybranými bankami.