Analýza vývoje obchodování s deriváty v českém bankovním systému - Trčka, Jakub; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá oblastí derivátů a jejich analýzou. Cílem práce je zjistit, jestli se vyskytuje určitá podobnost ve vývoji obchodování s deriváty. Pro tuto analýzy byly vybrány zástupci tří bank -- ČSOB, KB a UniCredit. První kapitola stručně pojednává o historii derivátů, charakteristických znacích a členění. Druhá kapitola podrobně charakterizuje jednotlivé typy derivátů. Třetí kapitola zachycuje vývoj derivátů v českém bankovnictví a pomocí korelační analýzy se snaží zjistit podobnosti ve vývoji obchodování mezi vybranými bankami.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses