Zdroje krytí potřeb osob v postproduktivním věku - Pulkrabová, Markéta; Radová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce "Zdroje krytí potřeb osob v postproduktivním věku" se zabývá dvěma hlavními možnostmi, které jsou v podmínkách České republiky nejvíce využívány pro finanční zabezpečení v období stáří. Předně se jedná o státní starobní důchod, kterému je z titulu jeho významnosti v rámci českého důchodového systému v bakalářské práci věnována největší pozornost. Dalším sledovaným zdrojem je penzijní připojištění se státním příspěvkem, které představuje vhodný a současně nejrozšířenější doplňkový produkt k základnímu starobnímu důchodu. Zároveň bakalářská práce ve stručnosti zachycuje zásadní milníky ve vývoji důchodového systému do roku 2010 a následně také připravovanou důchodovou reformu. Analytická část bakalářské práce zachycuje, jaký dopad budou mít připravované legislativní změny na výši pobíraného starobního důchodů, a jak si na základě zvolených kritérií vybrat správný penzijní fond.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses