Zdanění dědictví v ČR - Kohutová, Pavla (2011)
Cílem práce je analyzovat vývoj zdanění dědictví v České republice. První dvě kapitoly vychází především z ustanovení Zákona č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí a Zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník.. Dále je uveden právní vývoj zdanění dědiců na území České republiky před a po roce 1993 až do současnosti. Jsou zde zmíněny i budoucí změny v novém Občanském zákoníku. Závěrečná část práce je věnována vývoji inkasa dědické daně v České republice.