Zdanění dědictví v ČR - Kohutová, Pavla; Slintáková, Barbora; Hartlová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem práce je analyzovat vývoj zdanění dědictví v České republice. První dvě kapitoly vychází především z ustanovení Zákona č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí a Zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník.. Dále je uveden právní vývoj zdanění dědiců na území České republiky před a po roce 1993 až do současnosti. Jsou zde zmíněny i budoucí změny v novém Občanském zákoníku. Závěrečná část práce je věnována vývoji inkasa dědické daně v České republice.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses