Analýza státní podpory energetické produkce (produkce energie) v České republice - Köhler, Jiří (2011)
Práce pojednává o následujících cílech. 1)Uvést ekonomické důvody a způsoby sledování spotřeby energie. 2)Zjistit podpůrné programy a jejich konkrétní cíle zajišťované Českou republikou a EU. 3)Uvést, které způsoby výroby energie jsou nejvíce podporovány ze strany státu. 4)Zhodnotit, zda nejvíce podporovaný způsob výroby energie je také nejvíce šetrný k životnímu prostředí.