Rizika obchodníku na velkoobchodním trhu s elektřinou - Martinec, Adam (2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu rizik vznikající obchodníkům na velkoobchodním trhu s elektřinou. Popisuje pozici obchodníků na burzovním a mimoburzovním trhu. Zkoumá velikost jednotlivých finančních rizik v závislosti na druhu trhu. V závěrečné části se pokouší pomocí implementace credit value adjustment" odpovědět na otázku, kdy je výhodné na burze obchodovat.