Rizika obchodníku na velkoobchodním trhu s elektřinou - Martinec, Adam; Paholok, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu rizik vznikající obchodníkům na velkoobchodním trhu s elektřinou. Popisuje pozici obchodníků na burzovním a mimoburzovním trhu. Zkoumá velikost jednotlivých finančních rizik v závislosti na druhu trhu. V závěrečné části se pokouší pomocí implementace credit value adjustment" odpovědět na otázku, kdy je výhodné na burze obchodovat.
Vedoucí práce: Igor Paholok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses