Veľkoobchodný trh s elektrickou energiou - Lipták, Marek (2011)
Tato práce se zabývá komplexním trhem s elektrickou energií se zaměřením na velkoobchod s touto komoditou v České republice. V první části popisuje elektřinu jako komoditu, v další části změny, které proběhli v odvětví v posledním čase. Dále charakterizuje reálnou dodávku elektřiny, samotný obchod s ní, a nakonec analyzuje její cenu.