Aplikace DZD na data o pacientech kliniky plastické chirurgie - Šotlík, Jakub; Rauch, Jan, 1948-; Tomášek, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem mé bakalářské práce, je pomocí metod a technologií procesu dobývání znalostí z databází, analyzovat data o klientech soukromé plastické chirurgie a pokusit se v nich nalézt co nejvíce užitečných znalostí z pohledu majitele dat, která pak budou vhodně prezentována v systému SEWEBAR. Zpracování práce probíhá podle metodologie CRISP-DM, navržené pro obor dobývání znalostí z databází. Jednotlivé analytické otázky budou řešeny pomocí systému LISp-Miner, který bude zpracovávat jednotlivé úlohy pomocí analytické procedury 4ft-Miner metody GUHA. Nalezené vztahy budou prezentovány v systému SEWEBAR, přičemž některé zajímavé vztahy budou prezentovány i v této práci. Tato práce má za úkol pokusit se vyhledat užitečné znalosti do odvětví plastické chirurgie a to jak ze stránky obchodní, kde se vyhledávají vztahy spíše manažerské povahy, tak i z lékařského pohledu na věc, kde se práce zaměřuje na hledání vztahů jejich zdravotního a psychického stavu. Práce je strukturovaná tak, aby odpovídala metodologii CRISP-DM, kde jednotlivé etapy této fáze odpovídají jednotlivým kapitolám, přičemž v každé fázi předkládám její výsledek a popisuji způsob jejího dosažení.
Vedoucí práce: Jan Rauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses