Analýza soutěžního prostředí na trhu veřejných zakázek centrálních orgánů státní správy - Vondra, Vlastimil; Ochrana, František, 1952-; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Práce se v teoretické části věnuje charakteristice českého trhu veřejných zakázek a popisu problematiky konkurence a konečné ceny. Praktická část se pomocí několika kritérií snaží analyzovat soutěžní prostředí na trhu veřejných zakázek centrálních orgánů státní správy v ČR za rok 2010. Zaměřuje se na kvantifikování množství nabízejících, kteří se ucházejí o veřejné zakázky, podle druhu zadavatele. Dále vyčísluje míru konkurence podle odvětví, do kterého tyto veřejné zakázky patří a také vyčísluje míru konkurence, jež jsou vystaveny firmy, které obvykle důležité veřejné zakázky zadávané ministerstvy vyhrávají. Výsledné hodnoty jsou porovnávány s hodnotami na Slovensku. V závěru práce jsou navržena opatření, která by mohla vést ke zlepšení stávajícího stavu.
Vedoucí práce: František Ochrana
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses