Princip Elliottových vln a jeho význam v technické analýze - Gorol, Tomáš; Blaheta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s Principem Elliottových vln, jakožto součástí technické analýzy, jeho základní filozofií a uplatnění na současných trzích. V úvodní části práce je vymezen základní princip technické analýzy a charakteristika běžně dostupných nástrojů. V další části práce pojednává o základech Elliottových vln, jejich pravidlech pro obchodování, možných rizikách a nevýhodách. Uvedeny jsou zde také ostatní faktory ovlivňující Elliottovy vlny, jejich matematický základ a využití v současném obchodování. Závěr práce pak navazuje aplikací Elliottových vln do praxe na určitém vzorku obchodů v kombinaci s ostatními nástroji technické analýzy a její vyhodnocení.
Vedoucí práce: Petr Blaheta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses