Místo plnění u služeb a jeho změny v roce 2010 a následujících v souvislosti s implementací směrnic EU - Rechtik, Václav (2011)
Tato práce se věnuje problematice určení místa plnění u služeb, které prošlo na začátku roku 2010 významnou změnou v souvislosti s implementací směrnice 2006/112 a 2008/8. Došlo ke změně obecného pravidla a k omezení rozsahu služeb spadajícího do zvláštního pravidla. V této práci analyzuji tyto změny a ukazuji modelové příklady, na kterých tyto změny popisuji.