Padělání peněz - Vu, Minh Huong (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou padělání peněz. Práce je stručně zaměřena na historii padělání peněz, jednotlivé fáze při zrodu bankovek, druhy padělků a legislativní rámec ochrany českých, evropských a amerických peněz. Dále rozebírá úroveň ochranných prvků českých bankovek, euro bankovek a bankovek amerického dolaru. Předmětem výkladu je rovněž komparace ochranných prvků těchto tří měn a drobná analýza faktorů, které mají vliv na množství padělaných peněz.