Padělání peněz - Vu, Minh Huong; Dobrovolný, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou padělání peněz. Práce je stručně zaměřena na historii padělání peněz, jednotlivé fáze při zrodu bankovek, druhy padělků a legislativní rámec ochrany českých, evropských a amerických peněz. Dále rozebírá úroveň ochranných prvků českých bankovek, euro bankovek a bankovek amerického dolaru. Předmětem výkladu je rovněž komparace ochranných prvků těchto tří měn a drobná analýza faktorů, které mají vliv na množství padělaných peněz.
Vedoucí práce: Marek Dobrovolný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses