Finanční řešení důsledků katastrof - Řehák, Martin (2007)
Finanční náročnost důsledků katastrofických škod v posledním desetiletí výrazně změnila vztahy v pojišťovnictví, zprostředkovaně se dotkly větší části současné společnosti. Násobně vzrostly finanční transfery i význam analýz aktuálních změn nezatížených lobbyismem některého ze subjektů trhu. Práce obsahuje analýzy, lišící se od dostupných i komplexností, postihují všechny struktury příčin a důsledků změn. Jsou analyzovány i vývojové trendy v celosvětovém a tuzemském měřítku, logický dovozeny doporučení pro snížení vlastních nákladů všech subjektů na našem pojistném trhu i pro postupy při navržených realizacích.