Změny v platebním instrumentáriu EU po zavedení eura a jejich makroekonomické a mikroekonomické dopady - Schlossberger, Otakar, 1958-; Marková, Jana; Tomášek, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Cílem předložené práce byla analýza, zda a jekým způsobem mohlo využívání různých platebních instrumentů a platebních systémů, zejména po zavedení jednotné měny euro v rámci eurozóny, příp. EU, způsobit dopady do některých makroekonomických a mikroekonomických oblastí. Analýza byla provedena na těchto platebních instrumentech za léta 1993 až 2004: příkaz k úhradě, příkaz k inkasu, šek, platební karta a e-money. Zároveń byla provedena predikce odhadovaného vývoje do roku 2010 s ohledem na vliv projektu SEPA. Výsledky byly shrnuty do 7 závěrů.
Vedoucí práce: Jana Koppová
Disertační práce ()—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor disert. práce]; disertace; dissertations