Podíl obchodu v konjunkturní politice - Munk, František, 1901-1999 (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1931)
Role obchodu při vzniku hospodářské krize; hospodářské cykly lze ovlivňovat působením silné úlohy státu v hospodářství