Měření efektivnosti řízení hygienických stanic - Vochozka, Marek, 1976-; Krauseová, Jaruše, 1944-; Bašek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Práce se zabývá měřením efektivnosti řízení hygienických stanic ? správních úřadů v oblasti ochrany veřejného zdraví. V teoretické části předkládá základní východiska pro fungování hygienických stanic v systému státní správy, hodnotí teoretické přístupy k pojmu efektivnost a nabízí nástroj pro měření (výpočet) vybraného konceptu efektivnosti. Praktická část se zabývá metodikou výpočtu fixní technické efektivnosti. V závěru praktické části pak ověřuje validitu výsledků a hledá příčiny vedoucí k získanému výsledku. V závěru nabízí práce návrhy opatření vedoucí ke snížení neefektivnosti řízení hygienických stanic. Poté se zabývá hodnocením splnění cílů práce a potvrzení či vyvrácení stanovených hypotéz.
Vedoucí práce: Jaruše Krauseová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations