Analýza vzájemných vztahů mezi interním auditem a risk managementem organizace z pohledu interního auditu - Kafka, Tomáš, 1979- (2008)
Tato doktorská disertační práce zabývající se vztahem mezi interním auditem a risk managementem organizace z pohledu interního auditu, včetně níže prezentovaného výzkumu, si klade za cíl: ? identifikovat požadavky na vzájemné vztahy mezi interním auditem a risk managementem uvnitř různých typů organizací ? identifikovat současnou praxi uplatňování interního auditu v různých typech organizací ve středoevropském regionu ve vztahu k nastavenému risk managementu ? srovnat a zdůraznit rozdíly mezi požadavky a současnou praxí ? vytvořit (v souladu s výše uvedeným) koncepční a terminologický rámec pro měření výkonnosti systému risk managementu v organizaci K naplnění tohoto cíle posloužila shromážděná empirická data získaná dotazníkovou metodou a zpracovaná na základě retrospektivní a průběžné rešerše literatury prováděné v předchozích dvou letech, analýza výsledků a následná syntéza poznatků z definovaných zdrojů.