Analýza vzájemných vztahů mezi interním auditem a risk managementem organizace z pohledu interního auditu - Kafka, Tomáš, 1979-; Dvořáček, Jiří, 1947-; Hnilica, Jiří, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Tato doktorská disertační práce zabývající se vztahem mezi interním auditem a risk managementem organizace z pohledu interního auditu, včetně níže prezentovaného výzkumu, si klade za cíl: ? identifikovat požadavky na vzájemné vztahy mezi interním auditem a risk managementem uvnitř různých typů organizací ? identifikovat současnou praxi uplatňování interního auditu v různých typech organizací ve středoevropském regionu ve vztahu k nastavenému risk managementu ? srovnat a zdůraznit rozdíly mezi požadavky a současnou praxí ? vytvořit (v souladu s výše uvedeným) koncepční a terminologický rámec pro měření výkonnosti systému risk managementu v organizaci K naplnění tohoto cíle posloužila shromážděná empirická data získaná dotazníkovou metodou a zpracovaná na základě retrospektivní a průběžné rešerše literatury prováděné v předchozích dvou letech, analýza výsledků a následná syntéza poznatků z definovaných zdrojů.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations