Mezinárodní pronájem pracovní síly a jeho alternativy v podmínkách Evropské unie - daňové aspekty - Fojtíková, Jaroslava; Marková, Hana, 1950-; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Disertační práce se zabývá problematikou české daňověprávní úpravy tzv. mezinárodního pronájmu pracovní síly. S ohledem na velmi široký záběr této problematiky i autorčiny zkušenosti z odborné praxe je práce zaměřena na pronájem zaměstnanců směrem ze zahraničí, konkrétně členských států Evropské unie, do České republiky. Cílem disertační práce je zejména rekapitulace stávající právní úpravy daňových aspektů mezinárodního pronájmu pracovní síly, její zhodnocení v kontextu komunitární legislativy i potřeb praxe a v relevantních případech též formulace doporučení a námětů pro základní směřování dalšího legislativního vývoje. S ohledem na skutečnost, že případné změny české legislativy mohou být inspirovány rovněž právním stavem v jiných státech, je část této disertační práce věnována též nastínění základních principů daňověprávní úpravy mezinárodního pronájmu pracovní síly ve Spolkové republice Německo, a její komparaci s českou legislativou.
Vedoucí práce: Hana Marková
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: obchodní a mezinárodní hospodářské právo [obor disert. práce]; disertace; dissertations