Networking a podmínky jeho úspěšné realizace - Králová, Tereza, 1978- (2009)
Práce je věnována networkingu s cílem nalézt v teoretické i praktické rovině oprávnění pro zakotvení networkingu v teorii i praxi současné společnosti. V teoretické rovině vymezuje termín vzhledem k příbuzným a leckdy zaměňovaným termínům jako je sociální kapitál. V praktické rovině pak řeší tři konkrétní oblasti či souvislosti networkingu. První studie je zaměřena na networking online, jeho specifika, výhody a rizika. Druhá studie zjišťuje některé souvislosti networkingových aktivit u absolventů Vysoké školy ekonomické. Třetí studie pak hledá odpověď na otázku, jakou podobu má networking českých manažerů v oblasti financí. Výstupy pak propojuje s možným využitím v pedagogické a manažerské praxi.