Koučování jako moderní manažerská koncepce rozvoje lidí - Cipro, Martin, 1968-; Nový, Ivan, 1956-; Bedrnová, Eva, 1946-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Práce mapuje současný stav využívání metody koučování v podmínkách českého managementu. Podává ucelený obraz o typologii a aplikačních oblastech koučování v ČR. Práce definuje u nás prakticky nevyužívaný přístup ke koučování, vymezuje a zavádí nový pojem -- "analytické koučování", včetně popisu analytické metody, zkoumání přínosu pro koučovaného, indikace a omezení tohoto přístupu. Na případových studiích ukazuje specifika postupu a metodiky analytického koučování. V práci je definována role kouče, osobnost kouče a praktické aplikace metody koučování v managementu. Práce se pokouší o prokázání ekonomické efektivity metody koučování ve vedení lidí pomocí analýzy subjektivního a objektivního hodnocení efektivity koučování.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2009
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations