Scénářové a simulační přístupy v analýze rizika investičních projektů - Špaček, Miroslav, 1954-; Fotr, Jiří, 1938-; Scholleová, Hana, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Prace se zabývá analýzou rizika investičních projektů. Specificky je zaměřena na využití pravděpodobnostních přístupů k analýze rizika investičních projektů. těmito pravděpodobnostními přístupy jsou metoda využívající scénářů a simulace metodou Monte Carlo.Práce obsahuje kritické zhodnocení obou přístupů a formuluje soubor doporučení pro využívání pravděpodobnostních přístupů v investiční praxi. Významnou součást práce tvoří postaudity investičních projektů, přičemž součástí práce je rovněž soubor doporučení pro provádění postauditů investičních projektů.
Vedoucí práce: Jiří Fotr
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2009
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations