Kulturní vývoj české menšiny v rumunském Banátu - Kratochvílová, Jana; Heřmanová, Eva, 1959-; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem práce je komplexně shrnout současnou situaci české menšiny v Banátu s důrazem na lokální kulturu a faktory, které ji ovlivňují. Již skoro 200 let si česká menšina na jihu Rumunska uchovala národní identitu, český jazyk a živou tradiční lidovou kulturu. Práce mapuje historický vývoj této enklávy a faktory, které ovlivnily zachování její tradiční lidové kultury. Dále shrnuje současnou situaci, zaměřuje se na českou pomoc, na rozvoj cestovního ruchu a jeho možné dopady. Představuje současný stav lokální kultury a vyhodnocuje její prezentaci a popularizaci. Přidává vlastní doporučení pro zlepšení prezentace a zabývá se perspektivami české komunity v budoucnu.
Vedoucí práce: Eva Heřmanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses