Kapitálová příměřenost,Basel II a modely predikce defaultu - Bardún, Adam, 1980- (2009)
Disertační práce se věnuje tématu kapitálové přiměřenosti finančních institucí a problematice predikce defaultu jejich klientů. Hlavním cílem práce je v teoretické části představení historických i aktuálních přístupů k bankovní regulaci a také obeznámení se současnou metodologií modelů predikce defaultu. Cílem aplikační části práce je pak vyvinutí scoringového modelu, který je založen na reálných tržních datech. Tento model si klade za cíl rozlišit dobré a špatné podniky a upozornit na riziko jejich platební neschopnosti.