Kapitálová příměřenost,Basel II a modely predikce defaultu - Bardún, Adam, 1980-; Synek, Miloslav, 1935-2022; Krauseová, Jaruše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Disertační práce se věnuje tématu kapitálové přiměřenosti finančních institucí a problematice predikce defaultu jejich klientů. Hlavním cílem práce je v teoretické části představení historických i aktuálních přístupů k bankovní regulaci a také obeznámení se současnou metodologií modelů predikce defaultu. Cílem aplikační části práce je pak vyvinutí scoringového modelu, který je založen na reálných tržních datech. Tento model si klade za cíl rozlišit dobré a špatné podniky a upozornit na riziko jejich platební neschopnosti.
Vedoucí práce: Miloslav Synek
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations