Ocenění podniku - Pivovary Staropramen, a. s. - Podola, Petr; Scholleová, Hana, 1964-; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této práce je provést oceňovací proces a na základě něho se pokusit ocenit vybraný podnik. K tomuto účelu byl vybrán podnik Pivovary Staropramen, který patří mezi přední hráče na českém trhu s pivem. V úvodu práce diskutuje jednotlivé metody, které se v dnešní době v praxi využívají. Následuje finanční analýza, jejímž cílem je popsat současnou finanční situaci a finanční zdraví podniku. Dalším krokem je strategická analýza, která má za účel odhadnutí budoucího tržního postavení podniku. Na jejím základě je připraven finanční plán podniku s prognózovanými výkazy. Podnik je oceněn výnosovou metodou DCF a jako diskontní faktor jsou využity a vypočítány vážené průměrné náklady kapitálu (WACC).
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses