Etika v podnikání - Naser, Safwan; Dědič, Jan, 1952-; Boháček, Martin, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Předmětem interdisciplinárního zkoumání disertační práce je etika v její komplexnosti, avšak s ohledem na praktickou využitelnost tohoto zkoumání a zvýšení srozumitelnosti disertační práce je ryze teoretický aspekt doplněn příklady konkrétního etického selhání z praxe, přičemž konkrétní pozornost je zaměřena na některé z nejvýznamnějších faktorů, které způsobili či prohloubily současnou finanční krizi. Islámská etika je analyzována a prezentována referenční rámec, přičemž jsou v této souvislosti osvětleny některé vazby mezi islámem, judaismem a křesťanstvím jakožto zástupců neislámské etiky, a to jak na pozadí historického vývoje, tak v souvztažnosti na fungování bankovního systému a principech obchodování v islámu obecně.
Vedoucí práce: Jan Dědič
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: obchodní a mezinárodní hospodářské právo [obor disert. práce]; disertace; dissertations