Specifika a problémy spojené s ohodnocováním akcií bank - Shcherba, Yuliya (2011)
Hlavním cílem práce je naznačit postup, který je vhodné sledovat při ohodnocování akcií bank a přijímání řešení ohledně případné výhodnosti koupě či prodeje podílu na bance. Podrobně jsou popsány jednotlivé fundamentální a strategické faktory ovlivňující vnitřní hodnotu akcie s důrazem na odlišnosti bankovních společností. Velká pozornost je věnována problematice stanovení hodnoty obchodní značky bank. Závěrečná kapitola se zaměřuje na jednotlivé metody vhodné k určení vnitřní hodnoty akcie bank na příkladě největší ruské banky Sberbank Rossii s rozhodnutím o správnosti ocenění.