Kapitálové penzijní připojištění v České republice - zhodnocení a směry dalšího vývoje - Zelenka, Radim; Hamerníková, Bojka, 1951-; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Disertační práce se zabývá problematikou důchodového zabezpečení v České republice. Analyzuje průběžný a kapitálový pilíř financování starobních penzí a to z individuálního pohledu účastníka systému. Hlavním cílem je sestavení modelu, který jedinci poslouží jako nástroj komparace efektivnosti. Komparační model zjišťuje tzv. individuální důchodový bod zlomu, tedy věk, ve kterém se zaplacené odvody vyrovnají obdrženým dávkám. Pomocí modelu je možné určit minimální požadovanou hodnotu zhodnocení prostředků u penzijního připojištění.
Vedoucí práce: Bojka Hamerníková
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2010
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor disert. práce]; disertace; dissertations